Per què resintonitzar els canals de la TDT

Publicado el 11/11/2014, en Ajudes, Comunitats de veïns, Instal·ladors TDT

Des del passat 26 d'octubre els programes han començat emetre a través de les noves freqüències assignades en el Pla Tècnic de la TDT, la qual cosa ens obliga a resintonitzar la tdt dels televisors perquè els canals puguin ser localitzats en les noves freqüències.

Això ha estat conseqüència del procés de liberalització del dividend digital, el qual ha obligat al fet que els canals tdt que emeten en les freqüències de televisió en banda 800*MHz hagin de ser reubicats.

Abans que contractem a un instal·lador d'antena tdt per a l'adaptació és recomanable realitzar una resintonizaci dels canals tdt a través del comandament. En cas que la visualització d'algun d'ells sigui deficient serà necessari efectuar l'adaptació de l'antena, si volem que la nostra tele se segueixi veient correctament.

Des de l'1 de gener de 2015 tots els programes de televisió emetran únicament per la nova freqüència assignada, per la qual cosa l'administrador de finques (o el president de la comunitat de propietaris en cas de no haver-hi administrador de finques) ha de posar-se en contacte amb un instal·lador per verificar la necessitat d'adaptar l'antena comunitària.

 

Com afecta al meu habitatge la resintonització de la tdt?

 

1. Edificis de grandària mitjana o gran: estan equipats generalment amb monocanals o centraletes programables i han de realitzar les adaptacions de l'antena col·lectiva per poder resintonitzar correctament els canals tdt.

2. Edificis de menor grandària o amb reduït nombre d'habitatges: no hauran de realitzar adaptacions en disposar de sistemes amb amplificadors de banda ampla capaces de rebre tots els canals.

3. Habitatges unifamiliars amb antena individual: no hauran de realitzar adaptacions en disposar de sistemes amb amplificadors de banda ampla capaces de rebre tots els canals.

 

Ajudes al dividend digital 

 

Beneficiaris

 • Comunitats de veïns amb sistema d'antena col·lectiva basat en monocanals.
 • Comunitats de veïns amb sistema basat en centraleta programable.

Només podrà sol·licitar-se una subvenció per cada comunitat de propietaris.

Importi

 • Comunitats de veïns amb centraleta programable: 100,00€
 • Comunitats de veïns amb amplificadors monocanals: varia en funció del nombre de múltiples digitals afectats.
  • múltiple digital: 150 €
  • múltiples digitals: 250 €
  • múltiples digitals: 350 €
  • múltiples digitals: 450 €
  • múltiples digitals: 550 € 

L'actuació ha de ser realitzada per una empresa instal·ladora autoritzada inscrita en els Registres d'empreses Instal·ladores de Telecomunicació, en els tipus “A” o “F”. Si la seva comunitat de veïns necessita efectuar aquesta adaptació de l'antena i vol localitzar una empresa autoritzada a Barcelona en la nostra gestoria posem a la seva disposició el següent llistat d'instal·ladors tdt autoritzats perquè pugui resintonitzar els canals tdt correctament.
Algun dubte? Escrigui'ns:


Borrellgestora.com utilitza cookies perquè tinguis la millor experiència de navegació. Si segueixes navegant entenem que acceptes la nostra Política de cookies